Februari och det vi gjorde då

2016

Årets andra månad på fel sida av Atlanten började som januari slutade, med visst missnöje. Jag ska väl inte överdriva och få det att låta som att vi led - det var många fina dagar också, men flera av oss kände oss fortfarande inte helt säkra på de kurser vi valt. Skulle vi klara av dem, var schemat verkligen bra, fanns det något bättre? Efter några dagar fanns det dock ingen återvändo och vi fick nöja oss med det vi hade, vilket egentligen inte var så svårt. Skolan i sig tyckte (tycker) vi dock mycket om, trots vår skeptiska inställning till de höga avgifterna och mängden plugg. Vi bekantade oss mer och mer med dess område - alla fina terrasser, små parker, matställen och inte minst sköldpaddorna i dammen.
För min del inleddes också månaden med en campingutflykt tillsammans med mina klasskamrater från kursen Adventure Leadership. Vi var bara ett par timmar bort från San Diego på en anläggning med en höghöjdsbana. Där balanserade vi högt uppe i luften på stockar och annat ostabilt och däremellan åt vi god mat och sysslade med samarbetsövningar. En kul helg men det blev till slut lite för mycket "Oh My God, I love you guys so much!" för min del och det var skönt att komma hem till lägenhetens svenska sarkasm.
Till viss del på grund av denna campinghelg där vi sov under stjärnorna med vinden vinande om öronen och snö i bergsdikena ett par meter bort så drog jag på mig en helvetesfeber och var utslagen i drygt en vecka. Under den här tiden så försökte jag få bukt med min hårfärg (något som jag mer eller mindre har gett upp nu) och passade på att rita en del.
Februari fortlöpte och vi gjorde vad folk gör mest när de pluggar utomlands. Pluggade, strosade, upptäckte utelivet och försökte oss på att få lite nya vänner. En kväll tog vi oss till stranden (som vi ju bor jättenära, men en annan del av den som ligger lite längre bort) och hängde vid en bonfire, något som de är rätt förtjusta i att hålla i här borta kan jag tala om.
Höjdpunkten för hela flocken var helt klart när vi var på valsafari. Våra hjärtan skuttade och glädjetårarna brände i ögonvrån (alltså på riktigt, kan inte förklara varför) vid den mäktiga åsynen av den gigantiska själen som kastade sig upp ovanför vattenytan nära båten som vi var ute med.
Min egna höjdpunkt var ganska bokstavlig när jag var i Joshua Tree (igen) med klättergruppen och befann mig 20 meter upp på en klippvägg efter att ha klättrat dit. Det var en sjukt rolig helg och jag bevisade för mig själv att jag är bra mycket starkare än vad jag trodde (ljug, jag vet att jag är starkast i världen).
Allt som sätts på mitt huvud hamnar snett. Alltid.
 NAMN


 MAIL


 BLOGG
SPARA?