Frost och Halm

2015

En dag gnistrade världen i det bleka morgonljuset på det där viset så att en asfalterad villaförort blir till ett sagoland. Varenda litet gruskorn, grässtrå och kvist ser ut att vara täckt av diamanter och värt miljoner. Medan den bitande kylan förvisso förskönade omgivningarna så finns det en liten en, Han Som Hoppar, som behövde lite extra ombonad när kylan slog till och åt honom hämtade jag halm för att bädda med. Kung Kringlan blev nöjd med sin inredning och frukost, dock efter att ha gett mig en smocka samt ett fräsande i tron om att jag skulle sno den där frukosten från honom. Den som jag alltså precis ställt fram. Logiken i en gnagarhjärna.
 


Dagsmörker och sent firande

2015

November är månaden då dagsmörkret träder in. Ni vet, när dagen aldrig blir riktigt ljus utan skymningsstämningen råder konstant. Rätt mysigt ändå, med tung grå luft, ruttnande löv och frukter och kala blöta grenar. Tycker jag alltså och jag tycker rätt.
Senare ikväll ska jag bege mig tvärs över staden för att fira Halloween något sent. Men inte gör väl det något, ett firande är alltid ett firande. Åter igen befinner jag mig dock vid dilemmat; vad fan ska jag klä ut mig till? Det lutar åt shaman eller något slags skogsrå men om allt skiter sig så blir det ninja. Täckt ansikte liksom, vad kan gå fel?