God mat och guldmyntslöv

2015

När jag och grabbarna var i Skåne förra veckan så levde vi livet som det bör levas. Skitlång promenad i skogen med sällskap av hjortar, utflykt till fina placez och däremellan heavenly god mat. Sån mat som en aldrig vill sluta äta. Sån mat som består av soppa, rödbetsbiffar, kronärtskocka och potatisräfflor. Ni fattar inte alltså.
Annat som var trevligt (som jag redan har nämnt men jag är en sån där som gärna upprepar mig) var synen av kronhjorten men majestätisk krona och den magiska känslan som uppstod när vi körde genom skogen på kvällen och bilens strålkastarljus förvandlade löven på grusvägen till blänkande guldmynt. Fint vare ska ni veta.
 


smycken och halsont

2015

Mina halsmandlar har vuxit till storleken av clementiner. Känns det som. Det är helt sinnes hur ofta en sväljer per dag egentligen, något som tankarna inte vidrör när de där nötterna i halsen beter sig som de ska. Att kunna gäspa utan att vilja dö samtidigt; det bör uppskattas mer. Detta tillstånd har jag befunnit mig i sedan i torsdags morse och det suger kan jag tala om. Nu är det dags att bli frisk ty jag har halloweenplaner som inte får förstöras. Faktum är att jag i detta nu ska se över hur jag kan utföra dessa planer på bästa sätt. Preppa lite alltså. Bland annat ska inventera i mina smycken för att se vad som kan komma till nytta. Sådant kan ibland vara lite lindring för fysiska besvär och smärtor. Materiella ting som blänker alltså.
Spännande tisdag mina vänner.


Ting och planer

2015

Snart tar jag med mig mina favoritkillar ner till södern där höstskogen, slott och middagar vid braskaminen väntar. Särskilt dessa middagar längtar jag efter. Äta bör en annars dör en och jag föredrar att leva. Ska jag då ändå leva med hjälp av föda så är det ju synnerligen trevligt om den är välsmakande. Hur jävla bra är inte hösten då som helt hjärtligt bjuder på diverse läckerheter som kål av olika slag, rödbetor, andra betor, pumpor, lök, majs och annat smarrigt.
Som ju är välkänt nuförtiden så är jag en sjuhelvetes skicklig kock och kan skapa det mesta av det minsta, men för att försäkra mig om en smakfylld upplevelse så tar jag tag i saker och ting, som till exempel kokböcker, och försöker planera en aning. Kronärtskocka med rödbetssmör, pumpasoppa och kryddig rotfruktsgryta är några alternativ men det behövs fler.