Sista december och hela januari

2016

(Eftersom min telefon är trasig har jag för detta inlägg stulit, med våld, vissa bilder från Nathali)
 
En förmiddag fick jag den briljanta idén att sammanfatta mina månader här på andra sidan Atlanten. Faktum är ju dock att jag ligger efter en aning kalendervis men det går att åtgärda (kanske även börjar göra veckovis så småningom). 
Det hela börjar givetvis under de allra sista dagarna i december och därefter hela långa januari.
 Vi anlände till vad vi trodde skulle vara en solnedgång vid hamnen i ett lyxigt San Diego, men vad som visade sig vara ett mörkt dimmigt väder som gjorde att vi inte såg annat än flygplatsen vi befann oss på i det kraftiga ösregnet. Vädret förbättrades lyckligtvis under de första dagarna och vi spenderade dem genom att upptäcka en liten bit av San Diego till fots (vi gick helt sjukt mycket och långt). På Nyårsafton tog vi oss till Pacific Beach (ett område) där vi sedan skulle bo. Själva aftonen var väl något av en besvikelse, här verkar de inte alls lika exalterade över ett nytt år som hemma. Eller också var vi bara på fel ställe och led fortfarande av jetlag (allvarligt talat, det tog en vecka innan vi kunde sova normalt).
 
Ett par dagar efter Nyår flyttade vi in i lägenhetskomplexet i Pacific Beach. Vi hade fixat boendet hemifrån Sverige men var öppna för att se oss om efter annat väl på plats, förnuftiga som vi är. Boendet kändes dock helt ok, bortsett från att lägenheten var sjukt sliten, det var inte städat efter förra som bott där och det var allmänt smutsigt. Enligt plan fick vi byta lägenhet efter en vecka till en något fräschare. Denna var förvisso invaderad av myror, saknade varmvatten i ena badrummet och det var något fel på avloppet så vasken svämmade över med fruktansvärt äckligt vatten som gav en stank i hela lägenheten. Men annars var allt prima.
I ett par veckor levde vi stillsamt och trevligt innan skolan började. Vi utforskade vårt område och spenderade pengar lite väl slösaktigt.
 
Skolan började i slutet av januari och med den kom stressen och ångesten. Det kändes nästintill omöjligt att få i hop sitt schema, att kunna komma in på de kurser en ville gå och plötsligt kostade det ytterligare mer pengar att gå i skolan utöver de 60k vi redan betalat. Livet sög i ungefär två veckor.
Men allt var naturligtvis inte bara dåligt. Vi tog tag i att hyra en bil en dag och körde till Joshua Tree National Park där vi såg hur en fantastiskt solnadgång som färgade hela den steniga öknen rosa.
 
Januari började med andra ord oerhört stillsamt med dagar vid stranden och poolen (utom när regnet öste ner i en vecka) och slutade i stress och tankegångar om att skita i allt och åka hem, men med en trevlig utflykt som plåster på såren.
 NAMN


 MAIL


 BLOGG
SPARA?