Los Angeles och Födelsedagen

2016

Som planerat och sagt begav flocken sig till LA i fredagsmorse efter tidig uppstigning för att sjunga för födelsedagsbarnet, J-Town. Vi bjöd på en uppskattad dounut, serverad med strössel, jordgubbar, ljus och heliumballong.
Tre timmar tillbringades sedan på en Greyhoundbuss som luktade skit. Bokstavligen talat, toaletten verkade inte ha tömts på en vecka och det hela var rätt vidrigt. Vi överlevde tack och lov detta och anlände till ett blåsigt
Los Angeles vid kl 12.
Efter att ha lämnat av våra väskor på hotellet i Hollywood promenerade vi bort mot Walk of Fame för att hitta någonstans att äta. Där kryllade det av turister (vilket ju vi egentligen också var) och det var mestadels väldigt trångt, men åsynen av höga hus och stora butiker var rätt häftig ändå. Lunchen/middagen avnjöts på ett sushiställe och tack vare den lite udda tiden för måltid så var det nästan bara vi i den svala och fina lokalen.
Sedan gick vi tillbaka till hotellet för en powernap innan vi gjorde oss i ordning för kvällen. Snygga som aldrig förr gick  vi ut i  den tidiga kvällen, alla  iförda fladdrande  kimonos varav 3/4 med blommönster. Det måste ju synas att vi är en flock.
Vi trädde in genom den minst sagt intressanta kylskåpsdörren på Good Times at Davy Wayne's och lät oss imponeras av barens 70-talstema med mörka brun/orangea tapeter och groovy bakgrundsmusik. Det är verkligen ett trevligt ställe med mysiga sittgrupper inomhus, en lönndörr till toaletterna och jättefin uteservering där det går att beställa lite mat. Denna mat var dock synnerligen köttberikad men det gick åtminstone att få en toast med avokado och kryddig ost. Toasten var gudomligt god och jag ämnar att försöka återskapa den på veganskt vis.
Vi drack öl, vin och ganska äckliga drinkar under ljusslingorna på uteserveringen fram till ungefär klockan 22 när vi bestämde oss för att gå vidare. Det blev efter lite letande en bar i en källarlokal där de hade världens bästa personal och rätt bra (men senare på kvällen sliskiga) DJ's. Det dracks och det dansades ända fram till stängning, vilket inte riktigt är så "ända fram" eftersom det redan är klockan 02 enligt Kaliforniens regler.
Nästa dag sov vi fram till typ tio och tog oss trötta ner till hotellfrukosten. Jag mådde väl som jag förtjänade men försökte ändå hålla humöret och energin uppe.
Ett beslut togs om att vi skulle lämna Hollywood och ta oss mot superhipsterområdet Venice. Med LA-trafik tog det nästan en timme att åka dit i en Uber. Eftersom vi inte kunde lämna våra väskor på hotellet för att det skulle innebära för mycket restid fram och tillbaka så blev det en del konkande vilket var rätt besvärligt. Men bortsett från det hade vi det hur trevligt som helst. Vi strosade runt, åt glass, beundrade väggmålningarna och den helt makalöst fina kanalen med pittoreska hus längsmed vattnet där det fanns små bryggor där ekor och kanoter guppade. Själva stranden, Venice Beach, var mest bara skit. Fågelskit närmare bestämt. I mitt hår för att vara
lite mer exakt.
Obligatoriskt att göra här är ju definitivt att gå längs Abbot Kinney Boulevard. Här hittar du roliga butiker, fina caféer och trevliga restauranger. Observera dock att det här är Hipsterkärnan.
Vår tidiga middag blev på denna gata på ett ställe som hette Greenleaf. En fräsch och ljus restaurang med ganska bra priser och flera veganska alternativ på menyn. För mig och Julle blev det vegansk burgare, de andra åt en sallad och en pizza som såg väldigt gott ut.
Någon timme efter lunchen var det dags att åka hem mot San Diego igen, den här gången på en väldoftande buss.
 NAMN


 MAIL


 BLOGG
SPARA?